Stappenplan conversie WinSalar 2017 naar SalarFusion

Omdat we weten hoe druk u het in januari heeft, willen we de overgang naar SalarFusion zo makkelijk mogelijk maken. Dat begint met een soepele conversie vanuit WinSalar, waarbij alle relevante gegevens worden overgenomen. U kunt straks dus direct (zonder handmatig invoerwerk!) starten met berekeningen. Alle reserveringen worden meegenomen. Dat geldt overigens niet voor de cumulatieven. Aangezien SalarFusion dit jaar een ‘onbeschreven blad’ is, duurt de conversie wel wat langer dan u van WinSalar gewend bent. Er moeten namelijk een groot aantal instellingen worden gegenereerd. Deze stappen helpen u op weg:

Stap 1: converteer in de juiste volgorde
Converteer pas naar SalarFusion nadat u (1) de laatste periode in WinSalar heeft verwerkt, (2) de conversie van WinSalar 2016 naar WinSalar 2017 heeft doorlopen en (3) de mutaties voor januari in 2017 heeft ingevoerd in WinSalar. Als u eerder naar SalarFusion converteert, dient u opgebouwde reserveringen en premies handmatig in te voeren. Zeker als sprake is van veel werknemers, is dat tijdrovend. Converteren vanuit WinSalar 2016 raden we sterk af. In dat geval kunnen namelijk fouten optreden. Let op: als u gebruikmaakt van standaard premies, ontvangt u van ons bericht zodra er (een) werkgever(s) kan/kunnen worden geconverteerd.

Stap 2: Wel mutaties doorvoeren, niet berekenen
Om dubbel werk te voorkomen, dient u zoals hierboven bij (3) vermeld, de eerste periode niet in WinSalar 2017 te berekenen. Maar u dient wel alvast de mutaties te hebben ingevoerd. Deze worden meegenomen tijdens de conversie en hoeft u dus niet dubbel in te voeren.

BELANGRIJK
Wanneer u klaar bent met het invoeren van de mutaties kunt u een kopie maken van de WinSalar bestanden. Weet u niet waar de bestanden staan van WinSalar?

Start WinSalar 2017, ga naar het menu Help en klik op Open huidige locatie WinSalar (de verkenner wordt geopend) en sluit vervolgens WinSalar af. In de verkenner klikt u met de rechter muis knop op de map Databases en kiest u kopiëren en vervolgens plakken.

Stap 2: Vervolg
Daarna kunt u in beide pakketten de eerste periode berekenen en meteen controleren of de berekende gegevens (SalarFusion ‘versus’ WinSalar) overeenstemmen. Dit is belangrijk, want we kunnen onmogelijk alle scenario’s testen. Door de gegevens (éénmalig) te vergelijken, ziet u of berekeningen inderdaad naar wens verlopen.

Stap 3: Berekeningsverschillen? Laat het ons weten!
Als toch sprake is van verschillen in de berekeningen, verzoeken we om deze meteen te melden. Dit kan via de FEEDBACK button. Vervolgens beslist u of u de loonaangifte met SalarFusion of met WinSalar indient. En dat was het!

Ontwikkelpartners
SalarFusion is een ‘work in progress’. Het pakket is samen met onze klanten vormgegeven en dat blijven we de komende jaren doen. We horen dan ook heel graag waar u blij mee bent en wat er kan worden verbeterd of toegevoegd. Zo werken we als ontwikkelpartners aan het meest gebruiksvriendelijke online personeels- en salarisplatform!

Trainingen SalarFusion
Hoewel SalarFusion laagdrempelig is, kunnen we ons voorstellen dat u de vele mogelijkheden extra snel wilt ontdekken. Dat kan! In de loop van januari kunt u als geregistreerde SalarFusion gebruiker deelnemen aan een online (e-learning) training:

* SalarFusion voor beginnende gebruikers (€ 95)

U vindt onze trainingen op het member portaal. In het vervolg van 2017 wordt het SalarFusion trainingsaanbod verder uitgebreid.