Stappenplan conversie WinSalar 2018 naar SalarFusion

Omdat we weten hoe druk je het in januari hebt, willen we de overgang naar SalarFusion zo makkelijk mogelijk maken. Dat begint met een soepele conversie vanuit WinSalar, waarbij alle relevante gegevens worden overgenomen. Je kunt straks dus direct (zonder handmatig invoerwerk!) starten met berekeningen. Alle reserveringen worden meegenomen. Dat geldt overigens niet voor de cumulatieven. Aangezien SalarFusion dit jaar een ‘onbeschreven blad’ is, duurt de conversie wel wat langer dan je van WinSalar gewend bent. Er moeten namelijk een groot aantal instellingen worden gegenereerd. Deze stappen helpen je op weg:

Stap 1: converteer in de juiste volgorde
Converteer pas naar SalarFusion nadat je (1) de laatste periode in WinSalar hebt verwerkt, (2) de conversie van WinSalar 2017 naar WinSalar 2018 heeft doorlopen en (3) de mutaties voor januari in 2018 heeft ingevoerd in WinSalar. Als je eerder naar SalarFusion converteert, dien je  opgebouwde reserveringen en premies handmatig in te voeren. Zeker als sprake is van veel werknemers, is dat tijdrovend. Converteren vanuit WinSalar 2017 raden we sterk af. In dat geval kunnen namelijk fouten optreden. Let op: als je gebruik maakt van standaard premies, ontvang je van ons bericht zodra er (een) werkgever(s) kan/kunnen worden geconverteerd.

Stap 2: Wel mutaties doorvoeren, niet berekenen
Om dubbel werk te voorkomen, dien je zoals hierboven bij (3) vermeld, de eerste periode niet in WinSalar 2018 te berekenen. Maar je dient wel alvast de mutaties te hebben ingevoerd. Deze worden meegenomen tijdens de conversie en deze hoef je dus niet dubbel in te voeren.

BELANGRIJK
Wanneer je klaar bent met het invoeren van de mutaties kun je een kopie maken van de WinSalar bestanden. Weet je niet waar de bestanden staan van WinSalar?

Start WinSalar 2018, ga naar het menu Help en klik op Open huidige locatie WinSalar (de verkenner wordt geopend) en sluit vervolgens WinSalar af. In de verkenner klik je met de rechter muis knop op de map Databases en kiest u kopiëren en vervolgens plakken.

Stap 2: Vervolg
Daarna kun je in beide pakketten de eerste periode berekenen en meteen controleren of de berekende gegevens (SalarFusion ‘versus’ WinSalar) overeenstemmen. Dit is belangrijk, want we kunnen onmogelijk alle scenario’s testen. Door de gegevens (éénmalig) te vergelijken, zie je of berekeningen inderdaad naar wens verlopen.

Stap 3: Berekeningsverschillen? Laat het ons weten!
Als toch sprake is van verschillen in de berekeningen, verzoeken we om deze meteen te melden. Dit kan via de FEEDBACK button. Vervolgens beslis je of je de loonaangifte met SalarFusion of met WinSalar indient.

Ontwikkelpartners
SalarFusion is een ‘work in progress’. Het pakket is samen met onze klanten vormgegeven en dat blijven we de komende jaren doen. We horen dan ook heel graag waar je blij mee bent en wat er kan worden verbeterd of toegevoegd. Zo werken we als ontwikkelpartners aan het meest gebruiksvriendelijke online personeels- en salarisplatform!

Trainingen SalarFusion
Hoewel SalarFusion laagdrempelig is, kunnen we ons voorstellen dat je de vele mogelijkheden extra snel wilt ontdekken. Dat kan! Je vindt onze trainingen op het klantenportaal.