RepairMDB

Problemen kunnen ontstaan doordat, bijvoorbeeld, de pc waarop WinSalar is geïnstalleerd vastloopt terwijl er gegevens worden weggeschreven naar de database.
Bepaalde werkgevers kunnen hierdoor beschadigd raken, wanneer werkgevers beschadigd zijn, waardoor ofwel het programma niet meer opgestart kan worden, ofwel de werkgever niet meer geopend kan worden, wordt dit vaak weergegeven door een error. Ook kan het zijn dat de werkgever geen werknemers meer bevat.

Door SALAR Nederland is een programma ontwikkeld, dat deze beschadigingen soms kan verhelpen.

De naam van dat programma is "RepairMDB", dit kan als volgt gestart worden:

• Open de Windows verkenner
  • Open de WinSalar directory
  • Dubbelklik op "RepairMDB.exe", het programma wordt gestart.
  • Tijdens het opstarten verschijnt een melding, er dient voor gezorgd te worden dat WinSalar niet actief is
  • Klik op "OK".
  • Het onderstaande scherm verschijnt,

• In de linker kolom staan alle aanwezige databases en in de rechter kolom staan alle databases die waarschijnlijk beschadigd zijn.
  • Selecteer de beschadigde database en klik op de knop "Repareer".
  • Zodra de reparatie voltooid is verschijnt een melding op het scherm, klik op "OK".
  • WinSalar kan opnieuw opgestart worden.

Niet alle beschadigingen kunnen door Repair.mdb of de helpdesk van SALAR Nederland gerepareerd worden. Maak daarom zo vaak mogelijk backups van uw werkgevers!!