Hoe maak ik een rooster aan?

Wanneer je het rooster voor meerdere werkgevers wil gebruiken, maak je het rooster op organisatieniveau aan. Je kunt het rooster daarna aan werkgevers toewijzen op werkgeverniveau via het menu 'Planning werktijden' - 'Rooster' .

Wil je het rooster maar voor 1 werkgever gebruiken, dan maak je het rooster op werkgeverniveau aan via menu 'Planning werktijden' - 'Rooster'. Je kunt het rooster op werknemerniveau toewijzen aan werknemers via 'Periode Gegevens'- 'Rooster'.

Je maakt zowel een rooster aan voor de fulltime cao-uren als voor de contract-uren. Deze twee roosters zijn nodig voor het berekenen van het parttimepercentage. Het fulltime rooster wordt in het groen aangegeven en het contracturen rooster in het geel.

Standaard is er een weekrooster aangemaakt in SalarFusion van 40 uur om aan te geven wat het fulltime rooster is en de contracturen.

Om een nieuw rooster toe te voegen klik je op de plus knop achter de omschrijving 'Rooster(s)'. Je krijgt nu het scherm 'Roosteruren' te zien:

Roosternaam
Hier wordt de naamomschrijving van het rooster weergegeven.

Aantal weken
Hier kun je aangeven hoe lang een rooster duurt. In de meeste gevallen zal je hier 1 invoeren, maar indien je een rooster aan wilt maken van 2 weken op en 1 week af, dan kan dat bijvoorbeeld door hier 3 in te voeren. Het maximale rooster dat je kunt aanmaken is voor 6 weken.

Roosteruren
Aantal uur per dag. Hier voer je het aantal uren dat meestal per dag wordt gewerkt, de uitzonderingen kun je achteraf aanpassen.

Week
Hier voer je meestal 1 tot 1 in, maar in het voorbeeld van hierboven bij "Aantal weken", zou je hier 1 tot en met 2 in kunnen voeren.

Weekdagen
Hier kun je maandag t/m zondag opgeven als werkdagen.

Zoals hierboven bij roosteruren beschreven kun je maar eens het aantal uren invoeren dat per dag gewerkt wordt. Uiteraard kan dit bij contracturen nogal verschillen. Daarom kun je na het aanmaken van het rooster het rooster nog per dag aanpassen door op de dagvelden te klikken.

Als voorbeeld zullen we een rooster maken voor een werknemer die op woensdag en zaterdag 8 uur werkt en op donderdag 6 uur. Op de andere dagen is deze werknemer vrij.

• Ga naar tabblad 'Rooster' van de werknemer en klik op de '+'
  • Geef het rooster een naam, stel hem in op 1 week en vul in roosteruren 8
  • Voer in weekdagen woensdag t/m zaterdag en klik op 'Toevoegen'
  • Selecteer het door jou juist aangemaakte rooster
  • Klik op donderdag en verander roosteruren in 6 en klik op 'Toevoegen'
  • Klik op vrijdag en verander roosteruren in 0 en klik op 'Toevoegen'
  • Selecteer de door u aangemaakte rooster als contracturen

Indien je een rooster hebt van meerdere weken, dan kun je onder het veld voor de selectie van het rooster aangeven in welke week het rooster van start gaat: