Hoe maak ik een rooster aan in SalarFusion?

Via het menu 'Planning werktijden'- 'Rooster' op organisatie/werkgever/werknemer niveau maakt u een rooster aan voor de werknemers die u later op werknemer niveau kunt toewijzen. U maakt zowel een rooster aan voor wat de fulltime cao-uren zijn als een contracturen-rooster. Deze twee roosters zijn nodig voor bijvoorbeeld het berekenen van de parttimepercentage.

Standaard is er een weekrooster aangemaakt in SalarFusion van 40 uur om aan te geven wat de fulltime rooster is en de contracturen. Om een nieuw rooster toe te voegen klikt u op de plus knop achter de omschrijving 'Rooster(s) (zie voorbeeld)'. U krijgt nu het scherm 'Roosteruren' te zien:

Roosternaam

Hier wordt de naamomschrijving van het rooster weergegeven.

Aantal weken

Hier kunt u aangeven hoe lang een rooster duurt. In de meeste gevallen zult u hier 1 invoeren, maar indien u een rooster aan wilt maken van 2 weken op en 1 week af, dan kan dat bijvoorbeeld door hier 3 in te voeren. Het maximaal rooster dat u kunt aanmaken is van 6 weken

Roosteruren

Aantal uur per dag. Hier voert u het aantal uren dat meestal per dag wordt gewerkt, de uitzonderingen kunt u achteraf aanpassen.

Week

Hier voert u meestal 1 tot 1 in, maar in het voorbeeld van hierboven bij "Aantal weken", zou u hier 1 tot en met 2 in kunnen voeren.

Weekdagen

Hier kunt u maandag t/m zondag opgeven als werkdagen.

Zoals hierboven bij roosteruren beschreven kunt u maar eens het aantal uren invoeren dat per dag gewerkt wordt. Uiteraard kan dit bij contracturen nogal verschillen. Daarom dat u na het aanmaken van het rooster het rooster nog per dag kunt aanpassen door op de dagvelden te klikken.

Als voorbeeld zullen we een rooster maken voor een werknemer die op woensdag en zaterdag 8 uur werkt en op donderdag 6 uur. Op de andere dagen is deze werknemer vrij.

• Ga naar tabblad rooster van de werknemer en klik op de +
  • Geef de rooster een naam, stel hem in op 1 week en vul in roosteruren 8
  • Voer in weekdagen woensdag t/m zaterdag en klik op toevoegen
  • Selecteer het door u juist aangemaakte rooster
  • Klik op donderdag en verander roosteruren in 6 en klik op toevoegen
  • Klik op vrijdag en verander roosteruren in 0 en klik op toevoegen
  • Selecteer de door u aangemaakte rooster als contracturen

Indien u een rooster heeft van meerdere weken, dan kunt u onder het veld voor de selectie van het rooster aangeven in welke week het rooster van start gaat: