Hoe stel ik de pensioengrondslag in voor de premies van PFZW?

De grondslagbepaling voor de premies die aangeleverd moeten worden naar het Pensioenfonds Zorg en Welzijn staat beschreven in de "Handleiding Aanleveren UPA gegevens".

De grondslag wordt aangeduid als het Regelingloon en daarnaast wordt ook de definitie van de "Onregelmatigheidstoeslag (ORT)" benoemd.

U vindt de handleiding hier. De informatie over het Regelingloon en de ORT vindt u in hoofdstuk 3 "Regelinggegevens".

Let op: Er is een verschil in instellingen voor de OP en de AP premie:

Bij de OP-premie moeten alle 'Looncomponenten' die uren verhogen 'Bij uitbetalen' EN 'Grondslag 1ste berekening' aangevinkt worden, om tot en juiste omrekening met de deeltijdfactor te komen.

Bij de AP-premie moeten alle 'Looncomponenten' die uren verhogen alleen 'Bij uitbetalen' aangevinkt worden, omdat er geen 'Deeltijdfactor' van toepassing is.

U kunt deze vinkjes vinden als u de tabel opent via menu 'Tabellen/LJP' - 'Selecteren tabel', vervolgens kiest u hier de juiste tabel en klikt u op de knop 'Openen'. Als u nu dubbelklikt op de premie komt u op het scherm 'Aanpassen premie'. Hier kunt u deze vinkjes vinden op het tabblad 'Instellingen'.