Automatisch veldnamen genereren met veldcodes ('wildcards')

Bepaalde rubrieken worden automatisch gevuld met de instellingen uit WinSalar. Als bijvoorbeeld "kostenplaats" een veld is dat bij de instellingen voor de journaalpost moet worden ingevoerd, is het mogelijk om altijd de naam van de geselecteerde kostenplaats te exporteren met behulp van veldcodes. Dit doet u middels %-tekens gevolgd door een specifieke veldcode.

Mogelijke vaste veldcodes zijn:

• Kostenplaats:
    %jpkostenplaats%
  • Afdeling
    %jpafdeling%
  • Programmajaar
    %programmajaar%
  • Periode
    %jpperiode%
  • Periodenaam
    %jpperiodenaam%
  • Administratiecode werkgever
    %jpwgadmincode%
  • Loonheffingennummer werkgever
    %jpwglhnr%
  • Bedrijfnaam
    %jpwgbedrijfnaam%
  • Administratiecode werknemer
    %jpwnadmincode%
  • Burger Service Nummer
    %jpwnbsnr%
  • Werknemernaam (weergave identiek aan weergave in hoofdscherm WinSalar)
    %jpwnnaam%

Het is ook mogelijk invoervelden in het tabblad Export te gebruiken in een ander veld van deze invoer. Zo kan bij Exact voor Windows bijvoorbeeld het ingevoerde dagboeknummer gebruikt worden in het veld omschrijving door %Dagboeknummer% in te tikken. Vóór en na de veldcode kan tekst worden toegevoegd. Zo kan bijvoorbeeld de werkgevernaam vóór de veldcode worden gezet:
SALAR%Dagboeknummer%
Als het dagboeknummer bijvoorbeeld 1000 is, dan zal het resultaat in de export SALAR1000 zijn.