Welke informatie staat op het proforma scherm?

Naast het maken van een proforma berekening voor een fictieve werknemer, kunt u ook een proforma berekening maken bij een bestaande werknemer. Nadat u een bestaande werknemer heeft geopend, met de knop 'Openen' of door te dubbelklikken,  zult u zien dat ongeacht welk tabblad geactiveerd is de knop 'Proforma' zichtbaar is onder aan het venster.

Wanneer u op deze knop klikt zal er een berekening worden getoond op basis van de op dat moment ingevoerde gegevens. De berekening is op dat moment niet definitief.

Aan de rechterkant van het proformavenster worden verschillende tabbladen getoond. Hieronder worden de verschillende tabbladen uitgelegd.

Meldingen
Wanneer er onjuistheden of opmerkingen worden geconstateerd zullen deze worden weergegeven vóórdat de proforma berekening wordt getoond. Deze melding zal in de meeste gevallen precies aangeven wat er eventueel moet of kan worden aangepast.

Loonberekening
Er wordt een voorbeeld getoond van de berekening op basis van de huidige invoer.

Cumulatieven
In dit scherm worden de cumulatieven van de betreffende werknemer getoond.

Reserveringen
In dit tabblad worden alle reserveringen weergegeven die bij de betreffende werknemer actief zijn. U kunt hier het tegoed, de opbouw en eventuele opname in beeld brengen.

Loonkosten
Hier worden de kosten voor de werkgever in beeld gebracht. U kunt deze kosten ook in beeld brengen door een journaalpost uit te draaien via de 'Printopties'.

Knoppen

• Opslaan
    Wanneer u op deze knop klikt wordt de berekening definitief gemaakt. Het is dan voor de geselecteerde werknemer ook niet meer nodig een definitieve berekening te maken via het menu 'Loonberekening'.
  • Afdrukken
    Na het klikken op deze knop zal er een loonstrook worden getoond zoals deze eruit zal zien voor de werknemer. Deze is direct af te drukken. Let er wel op dat u deze strook pas presenteert wanner u ook daadwerkelijk de loonberekening heeft voltooid.
  • Sluiten
    Met deze knop sluit u het scherm en belandt u weer in de werknemersgegevens.