Hoe stel ik een printoptie in?

Te openen via menu 'printen' - 'printopties'

In het linker gedeelte van dit scherm kan de gewenste afdruk geselecteerd worden, afhankelijk van de afdruk kan (in het rechter gedeelte) gekozen worden of dat deze voor de geselecteerde werkgever/werknemer of voor alle werkgevers/werknemers afgedrukt dient te worden.

Let wel! Eerst dient een werkgever of werknemer in het hoofdscherm geselecteerd te zijn voordat, in dit scherm, de knop "Print geselecteerde werkgever/werknemer" beschikbaar wordt.

In het rechter gedeelte van het printoptie-scherm kunnen, per afdruk, bepaalde printopties en/of instellingen ingegeven worden.

Door middel van het linkse "witte vierkantje" kan o.a. ingesteld worden naar welke printer en / of lade, de afdruk weggeschreven moet worden. Tevens kan opgegeven worden hoeveel millimeters de afdruk, in zijn geheel, verschoven moet worden.

Door middel van het printericoontje kan de gekozen printoptie worden geprint. Wanneer het icoontje is ingedrukt (zodat enig reliëf te zien is) zal de printopdracht naar de printer worden gestuurd.

Door middel van het mapicoontje kan de gekozen printoptie worden opgeslagen naar PDF. Wanneer het icoontje is ingedrukt (zodat enig reliëf te zien is) zal de printopdracht als PDF-bestand worden opgeslagen.

Door middel van het rechtse "witte vierkantje" (met loupe) kunt u aangeven dat u een afdruk op het scherm wilt zien. Wanneer het vierkantje is ingedrukt (zodat enig reliëf te zien is) zal de printopdracht  naar het scherm worden geprint.