Mijn SEPA bestand wordt niet geaccepteerd door Rabobank internetbankieren

Indien u problemen ervaart bij het inlezen van de SEPA bestanden bij de online omgeving van de Rabobank, dan staat de tekenset in de wizard van SEPA waarschijnlijk op 'Uitgebreid'.

De helpdesk van de Rabobank geeft in die gevallen aan dat er 'underscores' (liggende streepjes: _ ) voorkomen in het bestand wat niet toegestaan is.

Door de tekenset op 'Basis' te zetten in de wizard digitale betalingen, doet dit probleem zich niet meer voor.