Hoe maak ik een subperiode aan?

Open het tabblad 'Loontechnisch' van de werkgever. Aan de linker onderkant van het tabblad wordt een overzicht weergegeven met de aangemaakte subperiodes. De subperiode [Standaard] is altijd aanwezig.
Klik op de knop 'Toevoegen' om een subperiode toe te voegen, geef vervolgens een omschrijving aan de subperiode en klik op 'OK'.
Wanneer er meerdere subperiodes zijn aangemaakt kan met de pijlknoppen de volgorde worden gewijzigd, dit heeft invloed op de volgorde van weergave op het tabblad 'Periode' van de werknemer.

Subperiodes worden automatisch aan alle werknemers gekoppeld.

U kunt nu op tabblad 'Periode' van de werknemers een datum aan de periode koppelen, mocht u dat willen.

Ga naar de betreffende werknemer en open deze in tabblad 'Periode'. Zorg dat de juiste periode is geselecteerd onder 'Te berekenen periode'. Rechts boven in het scherm zet u bij 'tot en met' de laatste dag dat er met de 'eerste' periode moet worden berekend. Bereken nu de periode definitief.

Selecteer in tabblad 'Periode', opnieuw de juiste 'Te berekenen periode', deze is door het berekenen naar de volgende periode gesprongen. U kunt dan vervolgens de aangemaakte sub-periode selecteren bij 'Te berekenen subperiode', deze selectie verschijnt rechts boven in het venster.

Zorg ervoor dat u voor het definitief berekenen alle eventuele afwijkende gegevens heeft aangepast. Maak dan de berekening voor de sub-periode.