Volgen

Hoe converteer ik van WinSalar naar SalarFusion?

Stappenplan van WinSalar naar SalarFusion

 

1. Het voorbereiden van je SalarFusion omgeving

1a. Je hebt in 2017 met SalarFusion WEL loonaangiftes verstuurd naar de Belastingdienst.

Dan kun je direct nieuwe werkgevers van WinSalar naar SalarFusion converteren. Ga naar 2.

1b. Je hebt in 2017 met SalarFusion GEEN loonaangiftes verstuurd naar de Belastingdienst.
We raden je aan om 2018 met een schone omgeving te beginnen en hiervoor je gehele organisatie inclusief alle werkgevers te verwijderen. Dit doe je door in SalarFusion rechtsboven op het tandwiel te klikken en te kiezen voor het menu 'Beheer' - 'Organisatie verwijderen' en de stappen te volgen. Ga vervolgens naar 1c.

1c. Je gaat nu voor het eerst starten met SalarFusion 2018
Je hebt de login gegevens voor SalarFusion ontvangen, log met deze gegevens in maak een organisatie aan met startjaar 2018, zie ook: 
Zo eenvoudig maak je een organisatie aan. Ga vervolgens naar 2.

 

2. Converteer eerst van WinSalar 2017 naar WinSalar 2018.

2a. Conversie van de registerdatabase
Nadat je WinSalar 2018 hebt geïnstalleerd en hebt geupdatet naar versie v2018.01 of later dien je eerst de registerdatabase te converteren, zie hiervoor: 
Waarom krijg ik de melding Converteer registerdatabase?

2b. Invoeren klantnummer en pakketcode
Indien je enkele werkgevers in WinSalar blijft verlonen omdat deze nog niet worden ondersteund in SalarFusion, denk aan de aanvullende modules, dan heb je al een geldige pakketcode ontvangen voor 2018, voer deze samen met uw klantnummer in. Heb je geen code dan kunt je als klantnummer 60000 gebruiken met de volgende pakketcode 9968-3083-6663-2679-8471-6885

Download eventueel WinSalar 2018 van het nieuwe Klantenportaal

2c. Conversie WinSalar werkgevers
Volg de volgende handleiding: 
Hoe converteer ik mijn werkgever naar het nieuwe jaar?

 

3. De beste SalarFusion conversie

De conversie naar SalarFusion is een 90% conversie. Dit betekent dat niet alleen de stamgegevens van werknemers / werkgevers worden geconverteerd, maar ook zeer veel berekeningsinstellingen worden geconverteerd.
Standaard premies die in WinSalar zijn gebruikt worden herkend door de conversietool en de bijbehorende standaard premies uit SalarFusion worden aan de werkgever gekoppeld.
Zelf gedefiniëerde premies / vergoedingen / reserveringen / looncomponenten worden ook geconverteerd met gelijke/vergelijkbare instellingen in SalarFusion.

Echter dien je er bij de conversie wel rekening mee te houden dat SalarFusion een ander pakket is dan WinSalar met andere en vooral meer mogelijkheden. 

BELANGRIJK

Wij adviseren om in WinSalar 2018 bij de werkgever de Vergoedingen en Inhoudingen op het tabblad B/OB te verwijderen. Dit kun je ook doen voor de Componenten op het Tabblad 'Loontechnisch'

Er staan vaak vergoedingen in die al jaren niet meer worden gebruikt maar door de WinSalar conversie altijd zijn meegenomen.

Daarom, ondanks dat er de mogelijkheid is om zelfgedefiniëerde elementen te converteren adviseren wij om alle of zoveel mogelijk te verwijderen en op organisatie niveau aan te maken in SalarFusion.

Op deze manier begin je SalarFusion op een schone manier, en gebruikt je SalarFusion zoals het is bedacht. Tevens ontdek je hierdoor meteen enkele mogelijkheden van SalarFusion bij het aanmaken van loonelementen, zoals we deze in SalarFusion noemen.

 

4. De conversie van WinSalar naar SalarFusion

Voor deze laatste stap kun je het volgende artikel gebruiken:
Hoe converteer ik een werkgever van WinSalar naar SalarFusion?

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.