Volgen

Hoe converteer ik van WinSalar naar SalarFusion?

Stappenplan van WinSalar naar SalarFusion

 

1. Het voorbereiden van uw SalarFusion omgeving

1a. U heeft in 2017 met SalarFusion WEL loonaangiftes verstuurd naar de Belastingdienst.

Dan kunt u direct nieuwe werkgevers van WinSalar naar SalarFusion converteren. Ga naar 2.

1b. U heeft in 2017 met SalarFusion GEEN loonaangiftes verstuurd naar de Belastingdienst.
We raden u aan om 2018 met een schone omgeving te beginnen en hiervoor uw gehele organisatie inclusief alle werkgevers te verwijderen. Dit doet u door in SalarFusion rechtsboven op het tandwiel te klikken en te kiezen voor het menu "beheer-organisatie verwijderen" en de stappen te volgen. Ga vervolgens naar 1c.

1c. U gaat nu voor het eerst starten met SalarFusion 2018
U heeft de login gegevens voor SalarFusion ontvangen, log met deze gegevens in maak een organisatie aan met startjaar 2018, zie ook: 
Zo eenvoudig maak je een organisatie aan. Ga vervolgens naar 2.

 

2. Converteer eerst van WinSalar 2017 naar WinSalar 2018.

2a. Conversie van het registerdatabase
Nadat u WinSalar 2018 heeft geïnstalleerd en heeft geupdate naar versie v2018.01 of later dient u eerst het registerdatabase te converteren, zie hiervoor: 
Waarom krijg ik de melding Converteer registerdatabase?

2b. Invoeren klantnummer en pakketcode
Indien u enkele werkgevers in WinSalar blijft verlonen omdat deze nog niet worden ondersteund in SalarFusion, denk aan de aanvullende modules, dan heeft u al een geldige pakketcode ontvangen voor 2018, voer deze samen met uw klantnummer in. Heeft u geen code dan kunt u als klantnummer 60000 gebruiken met de volgende pakketcode 9968-3083-6663-2679-8471-6885

Download eventueel WinSalar 2018 van het nieuwe Klantenportaal

2c. Conversie WinSalar werkgevers
Volg de volgende handleiding: 
Hoe converteer ik mijn werkgever naar het nieuwe jaar?

 

3. De beste SalarFusion conversie

De conversie naar SalarFusion is een 90% conversie. Dit betekent dat niet alleen de stamgegevens van werknemers / werkgevers worden geconverteerd, maar ook zeer veel berekeningsinstellingen worden geconverteerd.
Standaard premies die in WinSalar zijn gebruikt worden herkend door de conversietool en de bijbehorende standaard premies uit SalarFusion worden aan de werkgever gekoppeld.
Zelfgedefiniëerde premies / vergoedingen / reserveringen / looncomponenten worden ook geconverteerd met gelijke/vergelijkbare instellingen in SalarFusion.

Echter u dient er bij de conversie wel rekening mee te houden dat SalarFusion een ander pakket is dan WinSalar met andere en vooral meer mogelijkheden. 

BELANGRIJK

Wij adviseren om in WinSalar 2018 bij de werkgever de Vergoedingen en Inhoudingen op het tabblad B/OB te verwijderen. Dit kunt u ook doen voor de Componenten op het Tabblad Loontechnisch

Er staan vaak vergoedingen in die al jaren niet meer worden gebruikt maar door de WinSalar conversie altijd zijn meegenomen! En eigenlijk vervuiling is.

Daarom, ondanks dat er de mogelijkheid is om zelfgedefiniëerde elementen te converteren adviseren wij om alle of zoveel mogelijk te verwijderen en op organisatie niveau aan te maken in SalarFusion.

Op deze manier begint u SalarFusion op een schone manier, en gebruikt u SalarFusion zoals het is bedacht. Tevens ontdekt u hierdoor meteen enkele mogelijkheden van SalarFusion bij het aanmaken van "elementen", zoals we deze in SalarFusion noemen.

 

4. De conversie van WinSalar naar SalarFusion

Voor deze laatste stap kunt u het volgende artikel gebruiken:
Hoe converteer ik een werkgever van WinSalar naar SalarFusion?

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.