Hoe genereer ik een SEPA betaalbestand?

Bekijk een voorbeeld video van de hieronder beschreven instructies.

Let op! Voordat je een SEPA bestand definitief kunt genereren is het belangrijk dat je bij zowel werkgever als werknemers een IBAN hebt ingevoerd.

Om een SEPA betaalbestand te genereren ga je naar de werkgever.

• Kies in het menu 'DIGITAAL BEHEER' voor 'SEPA'
  • Klik op het plus-symbool rechtsonder in beeld
    (Wanneer je nog niet eerder een SEPA betaalbestand hebt gegenereerd, kun je ook klikken op de regel 'Er zijn voor het geselecteerde jaar nog geen SEPA betalingen aangemaakt')

In het scherm dat je dan te zien krijgt, zijn verschillende instellingen te maken zoals de periode die met het bestand wordt betaald, de soort betaling of de boekingsmethode.
Je kunt hier ook selecteren met welke werknemers rekening moet worden gehouden wanneer het bestand wordt gegenereerd.

• Klik op de knop 'Voltooien' wanneer je alle gegevens hebt ingevoerd

Na enkele momenten wordt het SEPA bestand aangemaakt en wordt deze getoond in een regel op het scherm ('DIGITAAL BEHEER' - 'SEPA').

De volgende informatie wordt getoond:

- Periode
- Aanmaakdatum/tijd
- Rekeningnummer
- Betaling omschrijving
- Verwerkingsdatum

Aan het einde van de regel vind je de iconen waarmee je de volgende handelingen kunt verrichten:

1-1.png Wanneer je op dit icoon klikt kun je het SEPA bestand downloaden en opslaan

1-2.png Met het eerste printericoon kun je een betaallijst tonen

1-2.pngMet het tweede printericoon kun je een opdrachtbrief tonen

1-3.pngMet het kruis verwijder je het bestand

Let op! Wanneer je een nieuw SEPA betaalbestand genereert dan wordt het huidige bestand overschreven. Deze is niet meer terug te halen.