Hoe genereer ik een SEPA betaalbestand?

Bekijk een voorbeeld video van de hieronder beschreven instructies.

Let op! Voordat u een SEPA bestand definitief kunt genereren is het belangrijk dat u bij zowel werkgever als werknemers een IBAN heeft ingevoerd.

Om een SEPA betaalbestand te genereren gaat u naar de werkgever.

• Kies in het zij menu 'DIGITAAL BEHEER' voor 'SEPA'
  • Klik op het plus-symbool rechtsonder in beeld
    (Wanneer u nog niet eerder een SEPA betaalbestand heeft gegenereerd, kunt u ook klikken op de regel 'Er zijn voor het geselecteerde jaar nog geen SEPA betalingen aangemaakt')

In het scherm dat u dan te zien krijgt zijn verschillende instellingen te maken zoals de periode die met het bestand wordt betaald, de soort betaling of de boekingsmethode.
U kunt hier ook selecteren met welke werknemers rekening moet worden gehouden wanneer het bestand wordt gegenereerd.

• Klik op de knop 'Voltooien' wanneer u alle gegevens heeft ingevoerd

Na enkele momenten wordt het SEPA bestand aangemaakt en wordt deze getoond in een regel op het scherm ('DIGITAAL BEHEER' - 'SEPA').

De volgende informatie wordt getoond:

- Periode
- Aanmaakdatum/tijd
- Rekeningnummer
- Betaling omschrijving
- Verwerkingsdatum

Aan het einde van de regel vindt u iconen waarmee u de volgende handelingen kunt verrichten:

1-1.png Wanneer u op dit icoon klikt kunt u het SEPA bestand downloaden en opslaan

1-2.png Met het eerste printericoon kunt u een betaallijst tonen

1-2.pngMet het tweede printericoon kunt u een opdrachtbrief tonen

1-3.pngMet het kruis verwijdert u het bestand

Let op! Wanneer u een nieuw SEPA betaalbestand genereert dan wordt het huidige bestand overschreven. Deze is niet meer terug te halen.