Hoe voeg ik een werknemer toe?

Bekijk een voorbeeld video van de hieronder beschreven instructies.

Om een werknemer toe te voegen ga je naar de werkgever. Rechts van het blauwe tabblad waarin de werkgeversnaam wordt getoond zie je een oranje tabblad.
Dit tabblad toont de werknemer die is geselecteerd. Als er nog geen werknemers zijn toegevoegd zal het tabblad leeg zijn en wordt er een plus-teken getoond.

• Klik op de '+' om een werknemer toe te voegen

Wanneer er al werknemers aanwezig zijn zal i.p.v. de plus een dropdown symbool worden getoond:

• Klik op het dropdown symbool
  • Klik daarna op '+ Werknemer toevoegen'

In het venster dat dan verschijnt kunt u gegevens voor de werknemer invoeren.
Het gaat om de volgende gegevens:

- Voorletters
- Tussenvoegsel
- Achternaam
- Datum geboorte
- Nummer inkomstenverhouding
- Datum in dienst

• Nadat je de gegevens hebt ingevoerd klik je op 'Opslaan'

Je komt in het gedeelte 'PERSONEELSGEGEVENS' - 'Basisgegevens' van de betreffende werknemer terecht. Hier kun je in de onderstaande rubrieken de basisgegevens van de werknemer verder aanvullen:

- Basisgegevens
- Adresgegevens
- Foto
- E-mail
- Telefoon
- Social media
- Legitimatie

• Wanneer je klaar bent met het invoeren van gegevens klik je op 'Opslaan'
  • Kies in het menu 'VERLONINGSINSTELLINGEN' voor 'Loonaangiftegegevens'
  • Maak bij de 'Arbeidsverhouding' een keuze uit 'Onbekend', 'Onbepaalde tijd' of 'Bepaalde tijd'
  • Selecteer een CAO
  • Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren

Ga in het menu 'PERIODEGEGEVENS' naar 'Loongegevens'.
Je kunt hier de loongegevens instellen.

• Nadat je de gegevens hebt ingevoerd klik je op 'Opslaan'

Wil je een uurloner invoeren? Bekijk het volgende artikel: Hoe stel ik een werknemer in als uurloner?