Hoe maak ik een Loonaangifte?

Om een loonaangifte aan te maken, selecteer je een werkgever en vervolgens klik je op menu 'Digitaal Beheer' - 'Loonaangifte'.

Klik vervolgens op het 'envelop symbool' onder 'status' naast de betreffende aangifteperiode om de wizard te openen voor het verzenden.

In het scherm pas je vervolgens de gegevens aan. Als je de gegevens van de contactpersoon hebt ingesteld via menu 'Digitaal' - 'Instellingen' door op het tandwiel icoontje te klikken bij 'Loonaangifte', zijn deze in het huidige scherm al ingevuld.

Bij 'Actie' kun je kiezen voor '1 - Indienen'. De aangifte wordt dan verzonden via de Digipoort. (Je kunt ook kiezen voor 'Alleen genereren', indien je de aangifte niet direct wil verzenden.)

Na het invoeren van de gegevens, wordt rechtsboven de knop 'Indienen' groen en kun je hierop klikken om de aangifte in te zenden.

Wanneer er inhoudelijke fouten in de aangifte aanwezig zijn, wordt dit tijdens stap 2 Controleren weergegeven.

Voor meerdere werkgevers tegelijk de aangiftes versturen doe je bovenin via 'Digitaal' - 'Loonaangifte'. Er verschijnt dan een scherm onder het kopje 'Digitale Opgave: Belastingdienst Aangifte Loonheffing'.

Je selecteert het aangiftetijdvak en de periode waarover je aangifte wilt doen. Hierna selecteer je de werkgevers waarover je aangifte wilt doen door deze aan te vinken.
Onder de kolom 'Berekend t/m' zie je tot en met welke periode er is berekend. Onder de kolom 'Berekend status' vind je het aantal dienstbetrekkingen die zijn berekend in de hierop volgende periode.

Om de aangiftes te versturen klik je rechtsboven op 'Doorgaan' en vervolgens weer rechtsboven op 'indienen'. Hierop vraagt hij nog een keer om bevestiging en wanneer je hiermee wilt doorgaan kies je voor 'Ja'.