Hoe maak ik een organisatie aan?

Waarom maak ik een organisatie aan?

Door gebruik te maken van het organisatieniveau kun je op één plaats alles definiëren en vervolgens activeren. Hierdoor bespaar je jezelf onder andere veel invoerwerk voor het inrichten van een administratie / werkgever.

SalarFusion heeft drie niveaus:

1. Organisatie
  2. Werkgever
  3. Werknemer

1. Organisatie

Je kunt instellingen voor premies, roosters, loonelementen, reserveringen en vergoedingen op dit niveau aanmaken en vervolgens toewijzen aan alle of bepaalde werkgevers.

2. Werkgever

Een vergoeding die je aanmaakt op werkgeversniveau kun je enkel toewijzen aan de werknemers van deze werkgever.

3. Werknemer

Het is altijd mogelijk om een vergoeding op werknemersniveau aan te passen.

Gebruikersbeheer
Een andere belangrijke functie van de organisatie is het beheer van gebruikers en werkgevers.
Je kunt hier instellen wie er toegang tot jouw SalarFusion account heeft en welke rechten deze gebruikers hebben. Ook kun je de rechten en gebruikers van de werkgever(s) beheren.

Samengevat; een organisatie maak je aan om de volgende redenen:
- Eenmalige invoer;
- SalarFusion gebruikersbeheer;
- Werkgever gebruikersbeheer.

Wanneer maak ik iets op organisatieniveau aan?
Het organisatieniveau kan op verschillende momenten van pas komen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van wanneer je iets op organisatieniveau aanmaakt.

Start van je administratie
Bij het aanmaken van je administratie is het verstandig om je van te voren af te vragen; geldt de instelling voor meerdere werkgevers of is deze instelling werkgever specifiek? Denk bij instellingen aan premies, loonelementen, reserveringen, vergoedingen en roosters.
Instellingen voor meerdere werkgevers maak je aan op organisatieniveau. Werkgever specifieke instellingen maak je aan op werkgeverniveau.

Wijzigen of aanmaken
Hetzelfde geldt eigenlijk bij wijzigingen of instellingen die je later aanmaakt.
Wanneer je een nieuwe vergoeding wilt invoeren, kun je jezelf de volgende vragen stellen:
- Wil ik deze vergoeding bij meerdere werkgevers tegelijk invoeren?
- Wil ik de vergoeding in de toekomst aan nieuwe werkgevers kunnen toewijzen?
Antwoord je met ja bij één van de twee vragen, dan is het verstandig om de vergoeding op organisatieniveau aan te maken.

Hoe maak ik een organisatie aan?
Wanneer je voor de eerste keer op SalarFusion inlogt met je gebruikersgegevens, zie je de 'help overlay', een doorzichtig helpscherm met pijltjes die je op weg helpen.

Je dient eerst een organisatie toe te voegen voordat je werkgevers uit WinSalar kunt importeren of in Fusion kunt invoeren.

• Klik linksboven in het scherm op 'Organisatie'
  • Geef de naam op voor de organisatie
  • Selecteer het startjaar
    LET OP! standaard staat het jaar 2019 geselecteerd. Indien je een werkgever in WinSalar 2018 wil converteren, selecteer hier 2018.
  • Klik op 'Opslaan'

De organisatie is nu aangemaakt.

Om een werkgever aan te maken bekijk je het volgende artikel:

Hoe voeg ik een werkgever toe?

Indien u een werkgever wilt converteren, bekijk dan het volgende artikel:

Hoe converteer ik een werkgever van WinSalar naar SalarFusion?