Hoe zet ik WinSalar of BAPI over naar een nieuwe computer of server?

WinSalar

U kunt de setup bestanden downloaden uit uw klantenportaal (https://member.salar.nl/).

De programma’s van SALAR Nederland worden met de standaardinstellingen geplaatst binnen de map ‘C:\SALAR Nederland’.

Na het installeren van WinSalar zult u dus een map hebben op de volgende locatie:

‘C:\SALAR Nederland\WinSalar ’

Binnen deze map vindt u verschillende mappen waaronder de map ‘databases’. Deze map bevat alle instellingen, werkgever en gemaakte berekeningen van de klant. Als u deze nieuw geïnstalleerde map overschrijft met de ‘databases’ map van uw oude WinSalar installatie dan neemt u in één keer alle gegevens mee.

BAPI

De programmamap van Bapi vindt u mits er met de standaardinstellingen is geïnstalleerd op de volgende locatie: ‘C:\SALAR Nederland\LoonSOMBapi’

Deze map kopiëert u in zijn geheel over naar de nieuwe computer. Eventuele snelkoppelingen zult u zelf moeten aanmaken door de programmamap in te gaan. Klik met de rechtermuisknop op de opstarttoepassing (LoonSOMBapi.exe) en kies ‘Kopiëren naar…’ en kies voor ‘Bureaublad (snelkoppeling)’.

In de meest gunstige gevallen zal Bapi alle gegevens laten zien die zichtbaar waren op het vorige systeem. Is dat niet geval, dan stond de datamap op het vorige systeem buiten de programmamap van Bapi en moet u deze apart kopiëren.

Datamap van BAPI

Om de locatie van de datamap te vinden op het oude systeem start u Bapi op en kiest u voor ‘Bestand’-‘Instellingen’-‘Helpdesk’. Er zal wat systeeminformatie in beeld verschijnen waarin u de rubriek ‘Programma’ kunt vinden. De laatste regel van deze rubriek laat de locatie van de datafolder zien.

Kopiëer deze map naar de nieuwe computer. Nadat u dit heeft voltooid opent u Bapi op de nieuwe pc en voert u de volgende stappen uit:

• Ga naar ‘Bestand’-‘Instellingen’
  • Plaats een vinkje bij de optie ‘Venster “Selecteer WinSalar BAPI datamap” bij opstarten’

Sluit de instellingen met de ‘OK-knop’ en start Bapi opnieuw op. Selecteer in het venster dat dan wordt getoond de locatie waar u de datamap heeft geplaatst. Bapi zou nu op moeten starten met dezelfde gegevens die zichtbaar waren op het vorige systeem.