Hoe wordt de leeftijd van een werknemer bepaald?

De leeftijd van een werknemer wordt in WinSalar standaard bepaald op het moment dat u een berekening maakt. Op dat moment wordt naar uw systeemdatum gekeken en aan de hand daarvan wordt de leeftijd bepaald die in de berekening zal worden toegepast. Om  te voorkomen dat er met een onterecht hoge leeftijd wordt gerekend, bijvoorbeeld bij het corrigeren van een berekening in het verleden,  kunt u de leeftijdsbepaling voor de berekening aanpassen. Dit kan in het geval van het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd van belang zijn voor een correcte inhouding loonheffing.

Volg de onderstaande stappen om de leeftijdsbepaling te wijzigen:

1. Open de werkgever en ga naar het tabblad 'Instellingen'
  2. Wijzig de instelling 'Leeftijd op basis van' rechtsonder in het venster naar bijvoorbeeld 'Laatste dag van de periode'
  3. Sluit de werkgever met 'OK'

Met de bovenstaande instelling zal het pakket controleren hoe oud de persoon op de laatste dag van de periode was en hier rekening mee houden bij een loonberekening.