Hoe verwerk ik een loonsverhoging per de eerste van de maand bij vierwekenverloning?

Dit kan middels een subperiode. U kunt hiermee de periode administratief splitsen, de werknemer ontvangt dan voor deze periode 2 loonslips, zoals dit ook wel gebruikelijk is bij het vakantiegeld.

Open hiervoor de werkgever in tabblad 'loontechnisch', linksonder klikt u op 'toevoegen' en geeft u een omschrijving voor de subperiode op. Ga vervolgens naar de werknemer en open deze in tabblad 'periode'. Rechts boven in het scherm zet u bij 'tot en met' de laatste dag dat er met het 'oude' loon moet worden berekend. Bereken nu de periode definitief.

Nadat u de standaard periode heeft berekend past u het loon aan in tabblad 'loon' van de werknemer. Ga vervolgens naar tabblad 'periode', selecteer de juiste 'te berekenen periode' (Dezelfde als de standaard periode) en selecteer vervolgens de aangemaakte sub-periode, deze selectie verschijnt rechts boven in het venster. Maak nu de berekening voor de sub-periode.