Hoe moet ik de leeftijd voor berekening aanpassen?

De leeftijd voor berekening wordt in WinSalar standaard bepaald op het moment dat u de berekening uitvoert. Op dat moment wordt naar uw systeemdatum gekeken en aan de hand daarvan wordt de leeftijd bepaald die in de berekening zal worden toegepast. Wanneer u een berekening in het verleden wilt uitvoeren kan deze standaard instelling er mogelijk voor zorgen dat er onterecht met een te hoge leeftijd wordt gerekend. Om dit te voorkomen kunt u de leeftijdsbepaling voor de berekening aanpassen volgens de onderstaande stappen:

1. Open de werkgever en ga naar het tabblad 'Instellingen'
  2. Wijzig de instelling 'Leeftijd op basis van' rechtsonder in het venster naar bijvoorbeeld 'Laatste dag van de periode'
  3. Sluit de werkgever met 'OK'
Met de bovenstaande instelling zal het pakket dus controleren hoe oud de persoon op de laatste dag van de periode was en hier rekening mee houden bij een loonberekening.