Volgen

Backup & Restore

Scherm 1: Wat wilt u doen
Hier kan bepaald worden wat er gedaan moet worden.
Een keuze kan gemaakt worden uit:

  • Backup
  • Restore
  • Verwijder Backup

Wanneer u beschikt over de netwerkversie van WinSalar kunt u middels de optie "onbeveiligde backup" er voor kiezen om de PINcode niet te koppelen aan de werkgever, zodat u ook op een andere WinSalar installatie de backup kunt inlezen.

Backup (een kopie maken van één of meerdere werkgevers)
Scherm 2: Selecteer werkgever(s)

Hier kunnen één of meerdere werkgevers worden geselecteerd.

Scherm 3: Selecteer locatie
Hierin kan de locatie worden geselecteerd waar de backup opgeslagen moet worden.

Scherm 4: Instellingen
Hier kunt u een wachtwoord aan de backup koppelen. Wanneer u deze backup terugzet, zal hiernaar gevraagd worden. Tevens is hier de mogelijkheid om aan te geven dat u direct de backuplocatie wilt openen na opslaan. Dit kan handig zijn als u de backup vervolgens direct naar bijvoorbeeld onze helpdesk wilt sturen. Door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor kopiëren naar e-mail geadresseerde, wordt er dan direct een mail met de backup als bijlage gemaakt.

Scherm 5: U heeft gekozen voor de volgende opties
In dit scherm staat waar de backup opgeslagen moet worden en hoeveel werkgever(s) er zijn geselecteerd.
Om dit te bevestigen dient "Backup met deze opties" aangevinkt te worden. Vervolgens klikt u op voltooien.

Restore (een kopie van één of meerdere werkgevers teruglezen in WinSalar)

Scherm 2: Selecteer locatie
Hier dient de locatie te worden geselecteerd waarop de backup is opgeslagen.

Scherm 3 Selecteer backup(s)
Hier kunnen de betreffende werkgevers worden geselecteerd. Linksbovenin kan een zoekopdracht worden gegeven, bijvoorbeeld een deel van de naam van de werkgever die u wilt restoren.

Scherm 4: U heeft gekozen voor de volgende opties
In dit scherm staat van welke locatie de backup moet worden gerestored en hoeveel werkgever(s) er zijn geselecteerd.
Om dit te bevestigen dient "Restore met deze opties" aangevinkt te worden. Vervolgens klikt u op voltooien.

Als u bij het maken van de backup een wachtwoord heeft toegevoegd aan de backup, moet u deze nu nog invoeren om een succesvolle restore te bewerkstelligen.

Verwijder backup (een kopie van één of meerdere werkgevers verwijderen van uw computer, USB-stick of netwerk)

Scherm 2: Selecteer locatie
Hier dient de locatie te worden geselecteerd waarop de backup is opgeslagen.

Scherm 3 Selecteer backup(s)
Hier kunnen de betreffende werkgevers worden geselecteerd.

Scherm 4: U heeft gekozen voor de volgende opties
In dit scherm staat van welke locatie de backup moet worden verwijderd en hoeveel werkgever(s) er zijn geselecteerd.

Om dit te bevestigen dient "Verwijder met deze opties" aangevinkt te worden. Vervolgens klikt u op voltooien. U moet de verwijdering per werkgever bevestigen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.