Hoe stuur ik een loonaangifte opnieuw in zonder deze vrij te geven?

Wanneer de belastingdienst u verzoekt een reeds eerder aangemaakte aangifte opnieuw te versturen
en de gegevens waren correct ingevoerd, dan moet u de aangifte nogmaals verzenden. Om de aangifte opnieuw aan te maken volgt u de onderstaande stappen:

1. Open de werkgever op het tabblad ‘Aangifte loonheffingen’
  2. Klik met de rechtermuisknop op de periode die u opnieuw wilt aanmaken
  3. Kies voor ‘Origineel bestand opnieuw aanmaken’
  4. Volg de instructies op het scherm en vink wanneer u de optie krijgt ‘Huidige datum/tijd gebruiken’ aan

De aangifte zal opnieuw worden gegenereerd met de huidige datum en tijd. U kunt deze weer verzenden met BAPI op de gebruikelijke manier.

** In de meeste gevallen kunt u kiezen of u de aangifte als bestand wilt opslaan of direct naar Bapi wilt verzenden. Indien deze optie niet aanpasbaar is en u toch het xml-bestand wilt hebben, volg dan de volgende stappen:

• Klik in WinSalar op 'Beheer'
  • Kies voor 'Programma-instellingen' en ga naar het tabblad 'WinSalar BAPI'
  • Bij de 'Overige instellingen' selecteert u achter 'Aangifte loonheffingen' voor 'Altijd vragen via welke methode'
  • Sluit het venster met de 'OK' knop en begin weer bij stap 1 van het stappenplan.