Hoe corrigeer ik een reeds afgesloten jaar?

Wanneer er nog een correctie na de laatste aangifteperiode van het jaar moet worden gedaan, dan doet u het volgende:

Maak de gewenste aanpassing
Voor zaken die met de werknemers te maken hebben, moet u de berekening van de betreffende werknemers terugzetten en met de juiste instelling opnieuw berekenen, ook als u alleen een uitdienstdatum in moet voeren.

Pensioenaangifte

• Open de werkgever en ga naar tabblad 'Aangiftes
  • Als de laatste aangifte gedaan is en er staat een correctie klaar, dan vindt u in dit tabblad vervolgens een knop genaamd  'Correcties Exporteren'. Klik hierop en bevestig dat u de correctie wilt exporteren.
  • Controleer uw gegevens en selecteer de overzichten die u wilt printen.
  • De correctie wordt aangemaakt, deze exporteert de correctie uit alle maanden die u heeft gecorrigeerd.

Wanneer de correctie correct is aangemaakt zal in het overzicht onderaan de lijst 'Correcties x' worden toegevoegd, waarbij x het nummer van de correctie is, bijvoorbeeld 'Correctie 1'.

Loonaangifte

• Open de werkgever en ga naar tabblad 'Aangifte Loonheffingen'.
    Als er wijzigingen moeten worden gemaakt in de bedragen van de werkgever, bijvoorbeeld de vermindering S&O, kunt u daar het vakje 'AP' van de betreffende periode aanvinken en de wijziging maken.
  • Als de laatste aangifte gedaan is en er staat een correctie klaar, dan vindt u in dit tabblad vervolgens een knop genaamd  'Correcties Exporteren'. Klik hierop en bevestig dat u de correctie wilt exporteren.
  • Kies voor ‘WinSalar BAPI’ of ‘Bestand’ afhankelijk van hoe u de correctieaangifte wilt aanmaken en selecteer de overzichten die u wilt printen.
  • De correctie wordt aangemaakt, deze exporteert de correctie uit alle maanden die u heeft gecorrigeerd.

Wanneer de correctie correct is aangemaakt zal in het overzicht onderaan de lijst 'Correcties x' worden toegevoegd, waarbij x het nummer van de correctie is, bijvoorbeeld 'Correctie 1'.

Corrigeren na nog niet verstuurde correctie

Wanneer u een gemaakte correctie naar BAPI heeft verstuurd maar er dient toch nog een aanpassing gemaakt te worden doet u het volgende:

• U verwijdert de correctie-aangifte uit BAPI
  • U stuurt een e-mail naar helpdesk@salar.nl met het verzoek om een wachtwoord zodat u de correctie-aangifte kunt vrijgeven.
  • Na de instructies gevolgd te hebben is de correctie vrijgegeven en maakt u de betreffende aanpassingen in de administratie.
  • Na de aanpassingen gemaakt te hebben, exporteert u de uiteindelijke correctie naar BAPI.