Hoe corrigeer ik een reeds afgesloten jaar?

Wanneer er nog een correctie na de laatste aangifteperiode van het jaar moet worden gedaan, dan doet u het volgende:

1. Maak de gewenste aanpassing:
    Voor zaken die met de werknemers te maken hebben, moet u de berekening van de betreffende werknemers terugzetten en met de juiste instelling opnieuw berekenen, ook als u alleen een uitdienstdatum in moet voeren.
    Als er wijzigingen moeten worden gemaakt in de bedragen van het tabblad 'Aangifte Loonheffingen' van de werkgever (bijvoorbeeld de vermindering S&O), kunt u daar het vakje 'AP' van de betreffende periode aanvinken en de wijziging maken.
  2. Open de werkgever en ga naar tabblad 'Aangifte Loonheffingen'.
  3. Als de laatste aangifte gedaan is en er staat een correctie klaar, dan vindt u in dit tabblad vervolgens een knop genaamd  'Correcties Exporteren'. Klik hierop.
  4. Dubbelklik op WinSalar Bapi of op Bestand afhankelijk van hoe u de correctieaangifte wilt aanmaken
  5. De correctie wordt aangemaakt(deze exporteert de correctie uit alle maanden die u heeft gecorrigeerd), u krijgt dezelfde opties als bij het maken van een normale aangifte. De verdere procedure is gelijk aan die bij een normale aangifte.

Wanneer u een gemaakte correctie naar BAPI heeft verstuurd maar er dient toch nog een aanpassing gemaakt te worden doet u het volgende:

1. U verwijdert de correctie-aangifte uit BAPI
  2. U stuurt een e-mail naar helpdesk@salar.nl met het verzoek om een wachtwoord zodat u de correctie-aangifte kunt vrijgeven.
  3. Na de instructies gevolgd te hebben is de correctie vrijgegeven en maakt u de betreffende aanpassingen in de administratie.
  4. Na de aanpassingen gemaakt te hebben, exporteert u de uiteindelijke correctie naar BAPI.