Waarom verdwijnt de datum uit dienst?

Deze situatie kan voortkomen uit 2 verschillende oorzaken.

1. Wanneer u een berekening van een werknemer terug heeft gezet terwijl de optie 'Vanaf deze periode alles opnieuw berekenen' uitgevinkt staat, worden alle instellingen onthouden van vóór dat deze berekening is teruggezet.

Bij een instelling als de datum 'Uit dienst' zal het pakket de waarde onthouden van vóór het terugzetten terwijl u na het terugzetten pas de datum 'Uit dienst' invult. Het gevolg is dat de datum 'Uit dienst' verdwijnt nadat u de berekening heeft gemaakt.

Om dit op te lossen handelt u als volgt:

• Ga naar het menu 'Loonberekening' - 'Berekening Terugzetten' en volg de stappen totdat u bij het scherm komt waar u de betreffende periode kunt kiezen.
  • Hier houdt u de optie 'Vanaf deze periode alles opnieuw berekenen' aangevinkt.
  • Volg de stappen verder totdat de berekening is teruggezet.
  • Nu kunt u de datum 'Uit dienst' invullen op het tabblad 'Stamgegevens' van de werknemer. Deze zal bewaard blijven wanneer u de periode berekent.

Voor meer informatie over hoe het terugzetten van berekeningen precies werkt, raadpleegt u de gerelateerde artikelen onderaan deze pagina.

2. U heeft de datum 'Uit dienst' ingevoerd in een subperiode. Gegevens die worden ingevoerd in een subperiode worden niet opgeslagen als vaste waarden omdat deze alleen bedoeld zijn voor de subperiode zelf. Hierdoor zal de datum 'Uit dienst' verdwijnen nadat u de subperiode heeft berekend.

Om dit op te lossen handelt u als volgt:

• Ga naar het menu 'Loonberekening' - 'Berekening Terugzetten' en volg de stappen totdat u bij het scherm komt waar u de betreffende periode kunt kiezen. Hier kiest u de subperiode.
  • Hierbij houdt u de optie 'Vanaf deze periode alles opnieuw berekenen' aangevinkt.
  • Volg de stappen verder totdat de berekening is teruggezet.
  • Herhaal bovenstaande stappen ook voor de standaardperiode waar deze subperiode deel van uitmaakt.

Nu kunt u de datum 'Uit dienst' invullen op het tabblad 'Stamgegevens' van de werknemer. Deze zal bewaard blijven wanneer u de periode berekent.