Artiest Aanmaken

Artiesten kunnen alleen aangemaakt worden in een werkgever waarbij het werkgeverstype, in tabblad "Loontechnisch" van de werkgever, op "Normaal" of "Tijd voor Tijd" staat.
Let wel! Het bovengenoemde werkgeverstype kan alleen gewijzigd worden indien er geen berekeningen hebben plaatsgevonden.

Een artiest kan als volgt aangemaakt worden:

• Vanuit het hoofdscherm van WinSalar
  • Klik op de knop "Toevoegen" in het werknemersinfo gedeelte.

• Open het tabblad "Fiscaal" en vink het selectievakje "Artiesten regeling" aan, dit selectievakje staat rechts in het midden van het tabblad onder het kopje "Artiestenregeling".

• Open één voor één de tabbladen en vul de gevraagde gegevens in.

• Klik op de knop "OK".

• De artiestenwerknemer wordt nu automatisch opgeslagen.

Het wijzigen van een ‘normale´ werknemer in een artiestenwerknemer en omgekeerd

Een werknemer kan alleen in een artiestenwerknemer gewijzigd worden (en omgekeerd) indien voor de betreffende werknemer geen berekeningen zijn uitgevoerd. Indien wel reeds berekeningen zijn uitgevoerd dienen deze eerst teruggezet te worden, of in geval van artiestenwerknemer naar "normale" werknemer dienen de voorstellingen verwijderd te worden.

Een werknemer kan als volgt gewijzigd worden:

• vanuit het hoofdmenu van WinSalar.
  • Selecteer de betreffende werknemer.

• Klik op de knop "Openen" in het werknemersinfo gedeelte.

• Open het tabblad "Fiscaal" en vink het selectievakje "Artiestenregeling" aan, dit selectievakje staat rechts in het midden van het tabblad onder het kopje "Artiestenregeling".

• Klik op de knop "OK".

• De gewijzigde gegevens worden opgeslagen.

Let op!
Wanneer het selectievakje "Artiestenregeling" wordt aangevinkt, verdwijnen verschillende opties en tabbladen die niet van belang zijn bij artiesten.

De volgende opties worden toegevoegd:

• In tabblad "Fiscaal" wordt het veld "Woonachtig in buitenland" zichtbaar.
  • "Woonachtig in buitenland" is van belang bij de bepaling van het percentage wat toegepast dient te worden voor de loonheffing.

• In tabblad "UWV" wordt "arbeidsverhouding" automatisch op "Musicus/ Artiest" gesteld.