Hoe gebruik ik afdelingen en kostenplaatsen binnen WinSalar?

Afdelingen en kostenplaatsen worden binnen het pakket gebruikt om het bedrijf te splitsen in verschillende groepen werknemers. Dit is bijvoorbeeld handig voor de Journaalpost wanneer u deze wilt uitdraaien voor verschillende afdelingen binnen het bedrijf.

U maakt deze als volgt aan:

• Open de werkgever op tabblad 'Overig'
  • Hier maakt u een afdeling/kostenplaats aan via de knop 'Toevoegen'
  • Om werknemers hieraan toe te wijzen klikt u op de knop 'Toewijzen'

Hiermee heeft u de werknemers verdeeld onder de afdelingen/kostenplaatsen die u heeft aangemaakt.

Het is ook mogelijk om percentages in te voeren bij de afdelingen en kostenplaatsen zodat een werknemer in één periode voor een evenredig deel per afdeling/kostenplaats berekend kan worden. Open hiervoor de werknemer op tabblad 'Overig' om deze percentages in te vullen per afdeling/kostenplaats.

Let op: Hierdoor kunnen wel afrondingsverschillen ontstaan tussen de totaaljournaalpost en de journaalpost op afdeling.

Om nu de splitsing te maken in de overzichten opent u Printen - Printopties. Hier kunt u bij een aantal overzichten de specifieke afdeling/kostenplaats selecteren waardoor alleen deze wordt getoond op de uitdraai.

Wanneer er reeds berekeningen zijn gemaakt kunt u de kostenplaats/afdeling als volgt toevoegen aan de berekende periode van de werknemer:

• Ga naar menu 'Bulk'
  • Kies 'Aanpassen velden'
  • Bij Aan te passen veld kiest u voor 'Afdeling' en/of 'Kostenplaats
  • Hier kunt u per periode een afdeling/kostenplaats koppelen aan de werknemer