Waar moet ik rekening mee houden tijdens de installatie van WinSalar?

Door de ingebouwde beveiligingsmethodiek van Windows is het ten zeerste af te raden om WinSalar te installeren in de map C:\Program files.

Gebruikers van Windows hebben namelijk geen rechten om in deze map software te installeren en gegevens te wijzigen, tenzij zij ingelogd zijn als system administrator. Indien u geen administrator rechten heeft, wordt door Windows een fictieve 'program files' map aangemaakt. Hierdoor worden zowel het programma als alle gemaakte mutaties op gebruikersniveau opgeslagen. Zeker wanneer met meerdere gebruikers op dezelfde computer gebruik gemaakt wordt van WinSalar levert dit grote problemen op.

Indien u Windows gebruikt, raden wij u dan ook aan om WinSalar en WinSalar BAPI niet in de Program Files map, maar in "C:\SALAR Nederland" te installeren, dit is ook de locatie die bij de installatie als voorkeur wordt opgegeven. Netwerkinstallaties kunnen uiteraard gewoon op het netwerk uitgevoerd worden.