De berekende loonheffing wijkt af in vergelijking met andere periodes. Hoe komt dit?

Wanneer de berekende loonheffing afwijkt van andere periodes kan dit met betrekking tot de instellingen een aantal oorzaken hebben. Deze instellingen hoeven niet foutief te zijn, maar wel verduidelijkt de onderstaande lijst voor u welke instellingen hiermee te maken kunnen hebben.

Alle genoemde tabbladen zijn afkomstig van de werknemer:

• De dagtabel wordt toegepast op tabblad 'Periode' en/of er staat een datum uit dienst ingevuld op tabblad 'Stamgegevens'
  • De Studenten/Scholierenregeling staat aan op tabblad 'Fiscaal' waardoor de kwartaaltabel wordt toegepast
  • De werknemer heeft de AOW-Gerechtigde leeftijd bereikt. Dit controleert u op tabblad 'Stamgegevens'