Hoe maak ik een Schilders administratie aan?

In WinSalar dient de onderstaande volgorde aangehouden te worden voor het op een juiste manier aanmaken van een nieuwe Schilders administratie.
Let wel! Dit geldt alleen voor een Schilders werkgever, niet voor een "normale" werkgever.

Maak een werkgever aan:

• Klik (in het hoofdscherm van WinSalar) op de knop 'Toevoegen'. Deze wordt rechtsboven in het scherm weergegeven in het werkgeversinfo gedeelte.
  • Vul de naam in van de werkgever.
  • Vervolgens verschijnt er een waarschuwing die bevestigd dient te worden
  • De database wordt aangemaakt.
  • In tabblad 'Loontechnisch' dient het werkgevertype op 'Schilders' gezet te worden. Door WinSalar wordt nu een tabblad 'Schilders' aangemaakt.
  • Alle tabbladen kunnen ingevuld worden. Doe dit zo volledig mogelijk.

Let op!

De tabel wordt (alleen bij Schilders werkgevers) automatisch aangemaakt, dit gebeurt mede op basis van de instellingen in tabblad 'Schilders' van de werkgever. Zodra een berekening is gemaakt kunnen de instellingen in tabblad 'Schilders' niet meer gewijzigd worden. Indien het noodzakelijk is deze instellingen te wijzigen dienen eerst alle berekeningen teruggezet te worden voor de wijzigingen doorgevoerd kunnen worden.

Maak een werknemer aan:

• Klik (in het hoofdscherm van WinSalar) op de knop 'Toevoegen', deze wordt rechtsonder in het scherm weergegeven in het 'werknemersinfo' gedeelte.
  • Het werknemersscherm wordt geopend. Alle tabbladen kunnen ingevuld te worden.
  • In tabblad 'Premies' dient bovenin een tabel geselecteerd te worden. Aan de hand van de geselecteerde tabel, wordt deze tabel automatisch met alle bijbehorende waardes aangemaakt. Bij werkgevertype Schilders staat "SAG" voor "Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf".