Waarom krijg ik de melding Converteer registerdatabase?

Wanneer u WinSalar voor eerst start wordt er gevraagd om de registerdatabase te converteren. Dit wil zeggen dat de gegevens zoals deze in voortgaande jaar aanwezig zijn worden omgezet naar het huidige pakket. Dit heeft geen invloed op de werking van het pakket van het voortgaande jaar.

Let op: U converteert nu enkel de registerdatabase. Werkgevers worden tijdens deze actie niet geconverteerd.

Wanneer u een nieuwe gebruiker bent van WinSalar en u heeft voortgaand jaar niet op uw computer geïnstalleerd staan, dan kiest u voor 'Nieuwe registerdatabase' en klik op 'OK'. Heeft u wel een voortgaand jaar op uw computer geïnstalleerd, kies dan voor 'Converteer registerdatabase' en klik op 'OK'.

Wanneer u voor de optie 'Converteer registerdatabase' heeft gekozen en u heeft WinSalar van dat kalenderjaar nog open staan, dan zult u deze eerst moeten sluiten voordat u verder kunt gaan. Wanneer u WinSalar heeft afgesloten klikt u op 'Ja' om verder te gaan. Bij de optie 'Nieuwe registerdatabase' zal deze melding niet verschijnen.

U dient de gebruikersvoorwaarden te accepteren door middel van een vinkje te zetten bij 'Ik heb de gebruikersvoorwaarden gelezen en ga akkoord'. Klik op 'Ok' om door te gaan. Tevens kunt u de gebruikersvoorwaarden printen door op de knop 'Voorwaarden printen' te klikken.

Wanneer u de optie 'Converteer registerdatabase' heeft gekozen, dan zullen uw gegevens in het scherm zijn ingevuld. U hoeft enkel uw klantnummer en pakketcode hier in te vullen. Bij de optie 'Nieuwe registerdatabase' zal dit scherm leeg zijn en zal u alle gegevens moeten invullen. De pakketcode voor WinSalar 2015 vindt u op uw klantenportaal.