Hoe geef ik een Loonaangifte vrij?

Het is niet in alle gevallen nodig om de aangifte Loonheffingen vrij te geven. Klik hier voor de werkwijze om een aangifte Loonheffingen nogmaals te versturen zonder vrij te geven.

Tijdvak is nog niet gesloten
Om de aangifte Loonheffingen, waarvan het aangiftetijdvak nog open is vrij te geven, gaat u naar het tabblad 'Aangifte Loonheffingen'. U selecteert de desbetreffende periode en klikt rechtsonder op 'Vrijgeven'. De aangifte is daadwerkelijk vrijgegeven nadat u op 'OK' of 'Toepassen' heeft geklikt.

Tijdvak is gesloten
Om de Aangifte Loonheffingen van een reeds verlopen aangiftetijdvak vrij te geven, voert u de volgende stappen uit.

• Open de werkgever op het tabblad 'Aangifte Loonheffingen'.
  • Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de knoppen 'CTRL - ALT - V'.
  • Voer het wachtwoord in wat u van onze helpdesk hebt ontvangen
    Wanneer u nog geen wachtwoord heeft, stuur dan een email naar onze helpdesk of vul het aanvraagformulier in.
  • Bevestig het wachtwoord en dat u wilt vrijgeven.
    Let op! De aangifte is op dit moment nog niet vrijgegeven.
  • Klik de aangifte aan die u wilt vrijgeven en klik daarna op 'Vrijgeven'.
    Let op: Alle aangiften na de geselecteerde aangifte worden vrijgegeven.
  • Bevestig het vrijgeven en klik hierna op 'Toepassen'.

Na het uitvoeren van deze stappen kunt u opnieuw de Loonaangifte aanmaken en inzenden.