Berekeningen corrigeren zonder verlies van invoer

Op de onderstaande wijze kunt u berekeningen herstellen zonder dat u tussentijdse invoer verliest:

U wordt aangeraden een backup van de betreffende werkgever te maken voordat u verdergaat. U kunt een backup maken via het menu 'Beheer' - 'Backup & restore'

1. Ga naar tabblad 'Instellingen' van de werkgever, en zet de instelling voor 'leeftijd op basis van' op 'op laatste dag van de periode'. Als dit op 'op moment van berekening' staat, wordt de huidige datum gebruikt voor de leeftijdsbepaling en dat kan verschillen opleveren. Met name als u in voorgaande jaren moet corrigeren is dit belangrijk.
  2. Open het menu 'Loonberekening' en kies 'Berekening terugzetten'
  3. Kies 'Bepaalde periode terugzetten' en klik op 'Volgende'
  4. Selecteer de eerste periode waarin u gegevens wilt wijzigen en zet het vinkje UIT bij 'vanaf deze periode alles opnieuw berekenen'
  5. Selecteer 'Alle werknemers' of 'Bepaalde werknemers' en voltooi het terugzetten
  6. Wijzig de te corrigeren gegevens en sla deze op
  7. Maak de loonberekening van de terug gedraaide periode opnieuw
  8. Herhaal stap 2 t/m 7 voor elke periode waarin u iets wilt wijzigen.

De correcties in de reeds gedane aangiften loonheffingen zullen automatisch worden verzonden met de eerstvolgende aangifte die u indient.

Indien u gegevens corrigeert uit een afgesloten jaar zult u de werkgever moeten openen op het tabblad 'Aangifte loonheffingen'. Daar kunt u de knop 'Correcties exporteren' gebruiken om de gemaakte wijzigingen in één aangiftebestand door te sturen naar BAPI. Vanaf 2013 is het ook mogelijk de correcties te selecteren via menu 'Digitaal - Belastingdienst - Aangifte loonheffingen', Selecteer bij de periode selectie de onderste optie 'Correcties'.