Hoe wordt het uurloon in WinSalar bepaald?

Het uurloon wordt in WinSalar bepaald op basis van het werkelijke aantal SV-Dagen per jaar.

De standaard berekeningsmethodiek bij een normaal werkpatroon is als volgt:

Jaarloon / aantal SV dagen / aantal uren per dag = Het Uurloon

Zie: Welk aantal SV dagen per jaar?

Het kan voorkomen dat u bij een handmatige berekening op een ander uurloon uitkomt dan het pakket, dit heeft in veel gevallen te maken met het aantal SV-Dagen dat u gebruikt in de berekening. Ook kan het uurloon per jaar wijzigen terwijl hetzelfde arbeidspatroon wordt aangehouden door een afwijkend aantal gewerkte dagen.

De exacte berekening van het uurloon per instelling op het tabblad 'instellingen' van de werkgever is:

260 dagen: (periodeloon*aantalperiodes) / (260 * uren per week / 5)
261 dagen: (periodeloon*aantalperiodes) / (261 * uren per week / 5)
werkelijke dagen: (periodeloon*aantalperiodes) / (urenvolgenspatroon in jaar*)

*Aan de hand van het patroon wordt door WinSalar uitgerekend hoeveel uur de werknemer in het jaar werkt. In 2017 zijn er 53 zondagen, dus worden de uren van zondag met 53 vermenigvuldigd en de andere uren met 52.