Hoe kan ik loonaangiftebestanden importeren?

Het importeren van de loonaangifte bestanden gaat als volgt:

Indien u een recent loonaangiftebestand (.xml) heeft, kunt u deze importeren in WinSalar. Sla hiervoor het .xml bestand op, op een voor u makkelijk vindbare plaats.
Vervolgens gaat u in WinSalar naar: Beheer - conversie/import - import loonaangifte. Hierna kunt u de locatie selecteren waar u het .xml bestand heeft opgeslagen en klik op volgende. De verschillende .xml bestanden worden dan per regel getoond, u herkent uw werkgever aan het loonheffingennummer dat in de bestandsnaam zit.  Klik op volgende. Hierna vinkt u de optie 'importeren met deze opties' aan en klikt u op 'Voltooien'. De werkgever wordt nu te samen met de werknemers ingeladen in WinSalar.

De gegevens die vanuit de loonaangifte geïmporteerd kunnen worden zijn niet compleet, maar bevatten NAW gegevens van werkgever en werknemer en BSN/Sofinummers en loonheffingennummer. U zult de werknemers na het importeren dus nog na moeten lopen en aan moeten vullen.

Bij deze import wordt er automatisch een lege tabel aangemaakt. Deze tabel moet mogelijk nog verder aangevuld worden. Dit doet u door naar menu Tabellen/LJP te gaan - selecteer tabel - open nu de 'Nieuwe tabel'. U ziet nu de SV en VV premies staan. Met de knop 'Toevoegen' kunt u eventueel (pensioen)premies en fondsen toevoegen, bijvoorbeeld uit de meegeleverde cao's of door deze zelf te definiëren.