Hoe maak ik een pensioenuitkering aan in WinSalar?

Wanneer u een pensioen uitkering in WinSalar wilt verwerken dient u de volgende stappen uit te voeren:

• Maak een nieuwe werknemer aan of kopieer de bestaande werknemer indien deze aanwezig is in het lopende jaar
  • Selecteer op het tabblad 'UWV' de juiste Inkomenscode. Is deze niet bekend, dan kunt u deze opvragen bij de Belastingdienst

U krijgt de volgende melding in uw scherm:

• Op het tabblad 'Fiscaal' wijzigt u de Kleur tabel naar 'Groen'

• Wijzig de indienstdatum naar de eerste dag van de periode waarin de pensioenuitkering wordt berekend.

• U geeft de hoogte van de pensioen uitkering aan op het tabblad 'Loon'. U gebruikt voor uitbetaling de component ‘periodeloon’ en voer hier dagen en uren in om de zvw bijdrage te berekenen. Deze dagen en uren worden niet op de loonstrook vermeld, en worden ook niet doorgegeven in de aangifte loonheffingen.

Nadat u deze gegevens heeft ingevoerd kunt u de berekening op de normale wijze uitvoeren.
Als u na de berekening de loonslip bekijkt zal de benaming voor 'Periodeloon' gewijzigd zijn in 'Pensioen-uitkering'.