Hoe wijzig ik de datum in dienst van de werknemer?

Zolang u geen berekeningen heeft gemaakt voor een werknemer, is de In dienst datum te wijzigen.

Wanneer u voor een werknemer één of meerdere berekeningen heeft gemaakt, dan kunt u de datum In dienst niet meer wijzigen.
U zult de berekeningen moeten verwijderen om de in dienst datum te wijzigen.

U wordt aangeraden een backup van de betreffende werkgever te maken voordat u verdergaat. U kunt een backup maken via het menu 'Beheer' - 'Backup & restore'.

Om de berekeningen te verwijderen volgt u de volgende stappen:

• Open het menu 'Loonberekening' en kies 'Berekening terugzetten'
  • Kies 'Bepaalde periode terugzetten'
  • Selecteer de eerste periode waarin u gegevens wilt wijzigen en laat het vinkje AAN bij 'vanaf deze periode alles opnieuw berekenen'
  • Selecteer 'Bepaalde werknemers'
  • Selecteer de werknemer die u moet corrigeren
  • Voltooi de wizard om het terugzetten af te ronden
  • Open de werknemer en wijzig de In dienst datum
  • Open de werkgever op het tabblad 'instellingen' en zet 'leeftijd op basis van' op 'op laatste dag van de periode'.
  • Maak de berekeningen opnieuw met de correcte in dienst datum

De correcties in de reeds gedane aangiften loonheffingen zullen automatisch worden verzonden met de eerstvolgende aangifte die u indient.

Indien u gegevens corrigeert uit een afgesloten jaar zult u de werkgever moeten openen op het tabblad 'Aangifte loonheffingen'. Daar kunt u de knop 'Correcties exporteren' gebruiken om de gemaakte wijzigingen in één aangiftebestand door te sturen naar BAPI.