Leeftijdsbepaling voor een artiest

In tabblad "Instellingen" van de werkgever kan aangegeven worden, op welke moment de leeftijd van de werknemer voor de berekening bepaald dient te worden.
Doordat een artiest per voorstelling wordt berekend en niet per periode is er alleen een begin datum bekend.
Indien in bovengenoemd tabblad het moment van leeftijdsbepaling anders is ingesteld dan "Op moment van berekening", "Op 1 januari" of "Op 31 december", wordt voor de bepaling van de leeftijd, de datum van de betreffende voorstelling gebruikt.

De leeftijd van een artiest is van invloed op de loonheffing, de vaste kostenaftrek en het afdrukken van het minimumloon op de loonslip.