Hoe moet ik een artiest berekenen?

De berekening van artiesten is niet periode gebonden en staat dan ook geheel los van de berekening van de normale werknemers. Ook het terugzetten van periodes van normale werknemers, heeft geen invloed op de berekende voorstellingen van artiesten.

Volg onderstaande stappen om een artiest te berekenen:

• Maak een artiestenwerknemer aan.
  • Open het artiesten scherm door in het hoofdscherm van WinSalar, op het icoontje van de hoge hoed te klikken.
  • Selecteer in dit scherm de betreffende werknemer.
  • Klik op de knop "Toevoegen".
  • Een nieuwe voorstelling wordt aangemaakt.
  • Geef de gegevens behorend bij de aangemaakte voorstelling in.
  • Klik op de knop "Bereken" in het artiest berekeningsscherm.
  • Automatisch worden de gegevens opgeslagen en berekend.
  • Klik vervolgens op de knop "Printopties" in het artiesten scherm.
  • De printopties worden getoond.
  • De afdrukken per voorstelling (zoals loonslip en journaalpost) worden vermeld onder tabblad "Artiest", alle overige afdrukken kunnen via de andere tabbladen geprint worden.

Wijzigen van een reeds berekende voorstelling

• vanuit het hoofdmenu van WinSalar.
  • Selecteer de betreffende werkgever.
  • Klik op het icoontje van de hoge hoed.
  • Het artiestenscherm wordt geopend.
  • Selecteer de betreffende werknemer.
  • Selecteer in het rechter gedeelte de betreffende voorstelling.
  • Klik op de knop "Aanpassen".
  • Wijzig de gewenste gegevens.
  • Klik op de knop "Bereken".
  • De reeds gemaakte berekening wordt overschreven.