Hoe werkt de formaat-editor?

Nadat u de formaat-editor heeft geopend wordt het volgende scherm getoond:

Hieronder vindt u in stappen hoe u met behulp van dit venster een bestandsnaam kunt instellen die standaard zal worden gebruikt wanneer u het gekozen document als PDF-bestand opslaat. In dit voorbeeld stellen we een naam in voor de 'Loonslip'. Zorg ervoor dat u het gewenste document heeft geselecteerd vóórdat u de formaat-editor opent.

1.   Dubbelklik op een veldnaam in het vak 'Velden' om dit veld te gebruiken in uw bestandsnaam. Nadat u dit heeft uitgevoerd wordt de wildcard toegevoegd in de formaat-regel. Direct onder deze regel ziet u een voorbeeld van hoe de bestandsnaam eruit komt te zien.

** In het veld 'Opmaak' kunt eventueel specifieke details meegeven aan gekozen veldnamen. Meer informatie hierover vindt u in onze Helpcenter.

1.   Om nog een veld toe te voegen zoekt u het gewenste veld weer op in de lijst met velden. In dit voorbeeld kiezen we voor de naam van de werknemer. Dubbelklik op het veld 'WerknemerNaam' om de wildcard toe te voegen in de formaatregel. De voorbeeldregel eronder wordt direct bijgewerkt.

Nadat u een extra wildcard heeft toegevoegd zult u zien dat de wildcards automatisch worden gescheiden met behulp van een scheidingsteken. U kun onder de lijst met velden instellen welk scheidingsteken moet worden toegepast, of zelf aangeven hoe u wilt dat de velden worden gescheiden door te kiezen voor 'Anders'.

Tevens is het mogelijk om eventueel handmatig tekst in te voeren in de formaatregel. Let hierbij wel op dat u geen wildcards overschrijft. Nadat u klaar bent met het instellen van uw bestandsnaam klikt u op 'OK' om het venster te sluiten. Het venster 'Printerinstellingen' kunt u daarna ook sluiten met de 'OK' knop. Wanneer u nu een loonslip opslaat via de PDF-functie van WinSalar zal de door u ingestelde bestandsnaam worden gebruikt.