Hoe converteer ik mijn werkgever naar het nieuwe jaar?

Conversie

Bij de conversie worden de noodzakelijke gegevens vanuit WinSalar overgenomen.

Berekeningsgegevens worden bij de conversie niet overgezet, alle gemaakte berekeningen blijven uiteraard wel in WinSalar beschikbaar.

Voordat een conversie kan plaatsvinden dient WinSalar 20xx afgesloten te zijn.

De conversie dient op de volgende wijze gedaan te worden.

Open WinSalar 20xx en ga naar het menu 'Beheer'

Scherm 1: Conversie/Import
Selecteer ‘WinSalar 20xx’.

Scherm 2: Selecteer locatie WinSalar 20xx
Zoek de locatie waar WinSalar 20xx staat geïnstalleerd. Standaard wordt de locatie van WinSalar 20xx al getoond, wanneer u WinSalar 20xx ooit heeft geopend op hetzelfde gebruikersstation.

Scherm 3: Te converteren werkgevers
Selecteer alle werkgevers waarvan de gegevens overgezet dienen te worden naar WinSalar 20xx.

• Wanneer er één werkgever is geselecteerd, krijgt u de optie 'Aanpassen lonen'. Hiermee kan het loon voor alle werknemers met een percentage worden verhoogd. Wanneer meerdere werkgevers zijn geselecteerd, dan krijgt u eerst het scherm 'Dubbele werkgevers' (zie hieronder, na stap 4). Vervolgens krijgt u de optie om werkgevers zonder inhoudingsplicht mee te nemen. Of een werkgever inhoudingsplichtig is wordt afgeleid van de startdatum en einddatum inhoudingsplicht in tabblad stamgegevens van de werkgever.

Ongeacht hoeveel werkgevers zijn geselecteerd, krijgt u de optie ‘Werknemers uit dienst meenemen’. Wanneer dit is geselecteerd, worden alle werknemers die reeds uit dienst zijn, meegeconverteerd.

Let op: werknemers die niet worden meegeconverteerd kunnen later niet alsnog in de werkgever ingelezen worden.

Scherm 4: U heeft gekozen voor de volgende opties
In dit scherm wordt een samenvatting gegeven van de gekozen instellingen. Om te bevestigen dient de optie ‘Converteren met deze opties’ aangevinkt te worden.

Dubbele werkgevers

Binnen WinSalar 20xx is het mogelijk dat er werkgevers aanwezig zijn met dezelfde naam. Wanneer er niets aangegeven zou worden, zou WinSalar deze bij het converteren overschrijven.

In dit scherm worden drie mogelijkheden weergegeven:

• Vragen: om overslaan Wanneer WinSalar een dubbele werkgever vindt, wordt gevraagd of u deze werkgever bij deconversie wilt overslaan.
  • Overslaan:  Wanneer WinSalar een dubbele werkgever vindt, wordt hier geen melding van gemaakt en zal de werkgever slechts éénmaal worden aangemaakt.
  • Toevoegen als nieuw: Wanneer WinSalar een dubbele werkgever vindt, zal deze als nieuwe werkgever worden toegevoegd.