Hoe gebruik ik een looncomponent?

U kunt een looncomponent gebruiken om bruto bedragen te verwerken waarbij dagen en uren moeten worden verwerkt. U kunt looncomponenten aanmaken in tabblad 'Loontechnisch' van de werkgever.

• Klik op 'Toevoegen' bij het gedeelte 'Looncomponenten'
  • Gebruik een dubbelklik om het gewenste component te selecteren

Wanneer de looncomponent is aangemaakt kunt u op 'Toewijz. Wn.' klikken om deze aan werknemers toe te wijzen. De looncomponent kan tevens bij de werknemer worden geactiveerd in tabblad 'Loon', door het vakje 'BSB' (beschikbaar) aan te vinken. Vervolgens kunnen de dagen en uren ingevoerd worden in de regel in tabblad 'Periode'.

Indien u overige premies berekent is het wellicht nodig het aangemaakte component toe te voegen aan de grondslag. Ook dient u de grondslagen van verschillende reserveringen na te lopen.

Bij de gebruik van een aantal standaard looncomponenten wordt het gebruik hiervan ook meteen doorgegeven aand het UWV via de aangifte loonbelastingen. Denk hierbij aan:

-Uitbetalen ziekte
-Wachtdag
-Vakantie
-Zwangerschapsverlof
-Zorgverlof
-Ouderschapsverlof
-Onbetaald verlof