Waarom zijn de symbolen grijs in BAPI?

Wanneer de knoppen "scan meldingen map",  "verzenden en ontvangen" of "verzenden" grijs zijn en niet aan te klikken zijn, dan zijn er meerdere oorzaken mogelijk:

• Het kan zijn dat uw certificaten voor WinSalar BAPI niet bijgewerkt zijn. Dit kunt u zelf doen door in de taakbalk op "certificaten" te klikken en vervolgens te kiezen voor "bijwerken belastingdienstcertificaten". Na het bijwerken van de certificaten moet het weer mogelijk zijn om berichten te verzenden.
  • Een andere mogelijke oorzaak is, dat WinSalar BAPI twee of meerdere malen geïnstalleerd is op de computer. Het is niet nodig om BAPI jaarlijks opnieuw te installeren als BAPI al op de computer aanwezig is.(Op uw klantenportaal kunt u de programma's downloaden) Indien u BAPI meerdere keren geïnstalleerd heeft, gaat u als volgt te werk: Open de 'oude' BAPI en klik in de menubalk op 'Help'. Kies hier voor 'Open huidige locatie...' en zoek naar het programma 'UpdateWinSalarBAPI.exe'. Voer deze uit en uw oude BAPI wordt geüpdate naar de laatste versie en u zou weer moeten kunnen verzenden.
  • Via Bestand - Instellingen - Berichten, staat 'Loonheffing vanaf 2006' niet aangevinkt. Hierdoor heeft u niet de mogelijkheid om de loonaangifte in te kunnen sturen. Nadat dit aangevinkt is dienen ook onderaan het scherm de velden 'mailboxnaam' en het 'wachtwoord' ingevuld te zijn.

De velden 'mailboxnaam' en 'wachtwoord' hoeven niet gevuld te zijn wanneer u gebruik maakt van de Bapidienst. Als u hiervan gebruik maakt dan vinkt u de optie 'Inzendportal gebruiken voor ondertekening i.p.v. certificaten' aan en kunt u via Inzendportal - SALAR Nederland uw Klantcode en Authenticatiecode invullen die u van ons per mail ontvangen heeft.

'Loonheffing vanaf 2006' dient in beide situaties aangevinkt te zijn om aangifte te kunnen doen via BAPI.