Waar is het venster dat ik probeer te openen?

Wanneer een geopend venster binnen WinSalar niet wordt getoond staat dit in de meeste gevallen buiten beeld.

Deze situatie komt voor wanneer u het pakket heeft gebruikt op een computer met meerdere monitoren en het hierna gaat gebruiken op een computer met maar één monitor.

De plaats waar het venster stond wordt onthouden en op deze plaats zal het venster de volgende keer weer worden geopend, alleen is er nu geen tweede monitor aanwezig en wordt het scherm niet zichtbaar.

Om het venster binnen beeld te krijgen handelt u als volgt:

• Open allereerst het venster. Het zal buiten beeld worden getoond, maar op deze manier staat het wel geselecteerd binnen het pakket.
  • Druk de volgende toetsen na elkaar (niet tegelijkertijd) in op het toetsenbord: Alt - Spatie - r - Pijltje naar links.
    Let op: Bij een Engelstalige windows dient u de "m" van move te gebruiken in plaats van de "r" van verplaatsen.
  • Nu kunt u zonder een muisknop in te drukken de muis bewegen over het scherm totdat het venster binnen beeld komt. Om het venster vast te zetten klikt u eenmaal met de linkermuisknop.

Wanneer u hierna het venster sluit zal deze instelling weer opgeslagen worden, zodat het bij opnieuw openen juist getoond wordt.