Mag ik zelfgedefinieerde premies gebruiken bij APG (bouw/schoonmaak)?

Nee, dit is niet mogelijk.

Om zorg te dragen voor een correctie aanlevering naar de pensioenadministrateur (APG) dient u gebruik te maken van de voorgedefinieerde premies die in WinSalar meegeleverd worden. Wanneer u bedrijfstakpremies zelf aanmaakt, wordt de aanlevering naar APG afgekeurd. Als u onze standaard premies wijzigt, kunnen verschillen in de berekening ontstaan. Dit zal waarschijnlijk niet leiden tot afkeuringen, maar wel tot correctieverzoeken. Gebruik dus altijd de standaard voorgedefinieerde premies! Uiteraard kunt u wel premies zelf definiëren die niets met APG te maken hebben.

Als u reeds berekend heeft met zelfgedefinieerde of aangepaste bedrijfstakpremies, dan zult u de berekende periode terug moeten zetten. Vervolgens zorgt u dat u met de voorgedefinieerde premies werkt. Zelfgewijzigde voorgedefinieerde premies kunnen als volgt omgezet worden: Klik de premie aan met de rechtermuisknop en selecteer: "Premie omzetten naar standaard WinSalar premie". Vervolgens kan er opnieuw berekend worden. Wanneer u zelfgedefinieerde premies heeft gebruikt, is het aan te bevelen om deze premies te verwijderen en de standaard premies aan te maken.