Hoe kan de reservering van het vakantiegeld op de journaalpost worden tegengeboekt?

Als u de reservering van het vakantiegeld altijd meegenomen heeft op de journaalpost, dan zal bij de uitbetaling van het vakantiegeld een dubbele kostenpost ontstaan als u de reservering niet tegenboekt. Immers, zowel de reservering als de uitbetaling zijn dan in de administratie opgenomen.

Om dit te voorkomen, kan het vakje "reserveringen tegenboeken" aangevinkt worden. De reservering vakantiegeld wordt dan verminderd met de uitbetalingswaarde van de reservering.

Dit vakje kan standaard aangezet worden in de journaalpostdefinitie onder menu "tabellen/LJP". De instelling kan ook éénmalig worden gewijzigd bij het printen van een journaalpost.