Hoe kan ik het vakantiegeld opgebouwd tot en met juni uitbetalen in mei?

In enkele CAO's is aangegeven dat tot en met periode juni moet worden opgebouwd, en dat dit reeds in mei moet worden uitgekeerd. In feite moet er dus worden opgebouwd over een waarde die nog niet berekend is.

U kunt het volgende doen om te zorgen dat het vakantiegeld tot en met juni wordt uitgekeerd, en tegelijkertijd de reservering op de journaalpost gelijkelijk verdeeld wordt over alle periodes:

1. Reken uit wat de opbouw voor juni waarschijnlijk gaat worden.
  2. Open de werknemer op het tabblad reserveringen, en open de reservering vakantiegeld (middels dubbelklik, of 1x klikken en de knop aanpassen).
  3. Hoog het starttegoed op met de door uzelf bepaalde waarde voor de opbouw van juni.
  4. Herhaal de stappen voor alle werknemers.
  5. Bereken de lonen.
  6. Verlaag het starttegoed weer met de waarde van de opbouw van juni.
  7. Als u hierna de loonstroken uitprint, is het juiste bedrag uitgekeerd, en staat de opbouw op de loonstroken met een negatieve waarde ter grootte van het vakantiegeld voor juni.
  8. Bij de berekening van juni wordt de waarde weer opgebouwd, dus na de berekening van juni staan de werknemers weer op 0.