Hoe wordt de grondslag bepaald bij uurverloning in combinatie met grondslag eerste berekening?

In tegenstelling tot maandverloning, waarbij een berekening wordt gemaakt op basis van gemiddelden (premieloon en franchise), wordt bij uurloners afgeweken van deze standaard. Dit komt omdat bij uurverloning altijd op basis van werkelijke uren in een periode wordt gerekend. Om een zo goed mogelijke grondslag te bepalen voor de premieberekeningen in navolgende periodes wordt een afwijkende grondslagbepaling toegepast:

• Het loon wordt omgerekend naar een fulltime loon op basis van gemiddelde dagen en uren in de periode
  • De franchise wordt toegepast op basis van werkelijke dagen in de periode

Met deze methode wordt een zo nauwkeurig mogelijke grondslag bepaald voor de rest van het jaar, en wordt de franchise per maand correct toegepast. De instelling ‘berekenen met gemiddelde loondagen in periode’ in tabblad ‘instellingen’ van de premies heeft in deze situatie dus geen invloed op de franchisebepaling.