Wat betekent 'geen geldig vertrouwelijkheidscertificaat van de belastingdienst aangetroffen'?

Als u deze melding krijgt bij het opstarten van WinSalar BAPI, dan wordt de vraag gesteld "nu proberen op te halen?". Kies dan voor "ja".

U kunt dit ook handmatig in BAPI doen. Via menu 'Certificaten' kiest u voor 'Bijwerken belastingdienstcertificaten'. De certificaten worden op deze wijze ook opgehaald.

Het bijwerken van de certificaten gaat heel snel, dit kan binnen een seconde gebeurd zijn. Als u bij het binnenhalen van de certificaten een foutmelding 5150 krijgt, kijk dan in "Waarom krijg ik foutcode 5150 bij binnenhalen belastingdienst certificaten"?.

Als de certificaten wel worden binnengehaald, maar bij het verzenden en ontvangen krijgt u alsnog de melding "geen geldig vertrouwelijkheidscertificaat van de belastingdienst aangetroffen", dan werkt u waarschijnlijk met een verouderde versie. In dat geval raden wij u aan om WinSalar BAPI te updaten met het programma Update WinSalar BAPI. Dit programma kunt u vinden in de installatiemap, deze map heet "LoonSOMBapi".