Wat kan ik op het tabblad 'Stamgegevens' van de werknemer invullen?

In dit scherm kunnen de algemene gegevens van de betreffende werknemer ingegeven worden. Voer dit scherm zo volledig mogelijk in, alle NAW gegevens, persoonsgegevens en data zijn van belang voor de aangifte loonheffingen.

Algemeen
Hier vult u de administratiecode, BSN en volgnummer dienstbetrekking (nummer inkomstenverhouding) in

Naam / Adres / Woonplaats
In dit gedeelte van het scherm dienen de NAW gegevens ingevoerd te worden. Ook moet het woonland geselecteerd worden (standaard Nederland). Wanneer een ander land dan Nederland ingevoerd is, wordt het veld postcode vrij invoerbaar.

Wanneer de huidige achternaam van de werknemer afwijkt van de geboortenaam dient het veld afwijkende geboortenaam aangevinkt en ingevoerd worden. Dit is van belang voor de aangifte loonheffingen.

Voor het gebruik van de standaard vergoeding reiskosten woon - werk is het van belang de afstand woon – werk – woon in te voeren.

Overige Stamgegevens
In dit gedeelte van het scherm kunnen de nationaliteit, het geslacht, de burgerlijke staat, identiteitsbewijs en reden uit dient ingevoerd worden. 'Reden uit dienst' verschijnt, zodra u een uit dienst datum is ingevoerd.

Data
Hier kunt u de in en uit dienst, geboorte en overlijdensdatum invullen. Verder wordt er weergeven hoelang iemand in dienst is, wat de huidige leeftijd is met welke leeftijd de berekening rekening houdt. U ziet wat de AOW-leeftijd is en wanneer de werknemer deze bereikt.

Gekoppeld i.v.m. VCR
Dit is alleen zichtbaar als u de werknemers heeft gekoppeld met hetzelfde BSN. Meer informatie over VCR vindt u op onze Helpcenter.

Te bereiken op
In dit gedeelte van het scherm kunt u contact gegevens van de werknemer invullen.